Biski скутер Амфибија“ и за копно и за вода!

309

Нов и непознат скутер пристига на пазарите но тој на пазарот се наметнува со еклузивна моќност да може да се вози и на копно и по вода!

Да добро прочитавте – скутер амфибија со име Biski стапува на пазарот на мотоцикли.

Ќе биде задвижуван од агрегат со два цилиндрасо моќ од 55 КЅ, а со притисок на едно копче за само пет секунди можете да го префрлите од асфалт на водена површина, реке, езеро, море…!

Максималната брзина на пат му изнесува околу 130 km/h, а на вода можете да „пловите“ со брзина од околу 60 km/h.

Навистина повеќе од добри перформанси за скутер што има маса од околу 230 kg.

Скутерот е производ на компанија од Велика Британија – Gibbs Amphibians, специјализирана за креирање и изработка на амфибиски возила.