video

Идеи за нови воздушни перници за поголема безбедност во возилата!

Дизајнерите и конструкторите на автомобили измислиле најразлични возфушни перници а интензијата продолжува и се пласираат повеќе нови идеи се со цел поголема заштита на...

Audi на вонреден сервис повикува 1,2 милиони возила

Истите возила и минатата 2017 година беа повикани во овластените сервиси на марката Производителот на премиум автомобили од Инглоштад – Audi издаде соопштение дека повлекува...

Колку се опасни LED фаровите?

Студија на Кралскиот мотор клуб - RAC покажува дека диодните фарови повеќе ги „заслепуваат“ возачи одошто халогените и ксенонските светла! Во ерата на екапанзија на...

Се подготвува казнен закон за возачите на автономни возила

Се поради недостаток од внимание предизвикани од читање, спиење или друга дистракција Напредните системи на автономно возење со себе повлекуваат и промени во сообраќајните правила...
video

Прво детско седиште со воздушно перниче!

Две воздушни перници и капсула со под притисок набиен гас за поголема безбедност на најмладите патници во автомобилите за посебното детско седиште  ќе чини...
video

Автономните возила почнаа да заработуваат сообраќајни казни!

Сообраќаецот го запрел автономниот автомобил за време на неговото тестирањето низ улиците на Сан Франциско, бидејќи не дал предност на пешак пред обележан пешачки...

Отповик на 123.000 Tesla Model X!

Од Tesla соопштија дека на вонреден сервис повикуваат 123.000 возила од најпродаваниот модел - Model S поради проблеми со управувачкиот механизам Клиентите за ситуацијата се...

Триглав Осигурување и Мотоцентар со нова услуга – Осигурување на гуми

Триглав Осигурување, во соработка со Мотоцентар, овластен увозник и дистрибутер на реномирани брендови на гуми, воведува нова услуга на пазарот, осигурување на гуми, со...

Франција забрани употреба на мобилни телефони во возило дури и кога тоа стои!

Возачите во Франција кога ќе сакаат да видат дали имаат пропуштен повик на мобилниот телефон ќе мораат да го паркираат автомобилот на паркинг простор...

Грешат и познатите премиум марки- отповикан Mercedes AMG GT!

Проблемот за повикување на вонредна посета во овластените сервиси на супер луксузниот,  егзотичен и многу скап супер автомобил е проблемот со „шнолата“ на безбедносните...