Дополнителни совети за возење по влажен пат (2)

Минатата недела дадовме неколку совети за возење на мокар пат, прекриен со лисја и во услови на магла, а сега продолжуваме со совети за...

Внимавајте почна законската обврска за зимски пневматици!

Од 15 ноември стапи на сила законската обврска за употреба на зимска опрема во автомобилите, а гумите се меѓу најважните елементи за кои треба...

Како бојата на автомобилот влијае на неговата цена!

Иако при купување на нов автомобил изборот на бојата најмногу зависи од личните афинитети на купувачот или, од достапноста за испорака, изборот на бојата,...

Внимателно возете во маглата и со лисјата на пат!

Лисја и лизгав коловоз, лоша видливост, аквапланинг... тоа се опасностите кои демнат на патиштата кога ќе стаса есента Ние ќе ви дадеме неколку совети како...

Совети: Едноставен трик и стаклата на автомобилот нема да се замаглат!

Многумина од нас, особено наутро, зиме, губат многу време да ги исчистат стаклата од автомобилот кога тие ќе се замаглат веднаш откако ќе влеземе...

Бремените возачи со, или без сигурносен појас!?

Многу претставнички од поубавиот пол кои се во блажена состојба се прашуваат дали смеат да возат,односно дали е посигурно да возат врзани со безбедносен...

Жешкото време за возачите поопасно од алкохолот

Жештината може да убива како и алкохолот кога сте зад управувачот на автомобилот, спас се клима уредите, но тие треба редовно да се сервисирани,...

Полнење со адитив ADBlue или замена на филтерот за чад FAP

Совет за сопствениците на автомобили со HDi мотори на Peugeot/Citroen Ако филтерот  FAP е исправен, доволно е системот да се наполни со адитивот AdBlue и...

Сервисирајте го клима уредот пред доаѓање на жешките денови (II дел)

  Сервисот почнува при вклучен клима уред, со мерење на температурата на воздух од отворите на вентилација. Ако уредот не може температурата на воздухот во непосредната...

Сервисирајте го клима уредот пред доаѓање на жешките денови (I дел)

Исправна клима за удобно и безбедно возење Подобро ќе разладува, помалку ќе ја зголемува потрошувачката на гориво, подолго ќе трае и со попријатна атмосфера ќе...