Kia Forte –со деби во Детроит!

305

Од Kia лансираа први официјални скици на идната генерација на седан моделот Forte,што ќе дебитира на авто-салонот во Детроит за два дена

Моќните агресивни линии на скиците навестуваат визија во стилот на Stinger, што за автомобил со слична големина на сегашниот модел, е изненадувачки атлетски профилиран со експлозивна предница и крак.

Внатре до одредено ниве наликува на атуелниот Forte, главно поради големиот средишен дисплеј извчечен надвор од панелот, а под него се командите за клима уредот,  а тука е и автоматски менувач.

Инаку, Forte седан изведбата ќе биде верзија на обновеноот компакт, о што ќе селдуваат и верзиите hatchback и  Coupe oд семејството Forte.