40% од луѓето купува исти автомобили како нивните родители

Американскиот универзитет во Мичиген  во истражувањето користел база од  4300  возачи и 2600 родители…

Универзитетот во Мичиген спроведе истражување за да утврди дали луѓето купуваат исти автомобилски марки како и нивните родители.

Резултатите што произлегле од анализата на ова истражување се фрапантни..

Имено спроведеното истражување врз 4300 возачи и  2600 родители  покажало дека дури  39 проценти од испитаниците возат автомобили од истиот производител како нивните татковци и мајки !.

Раководителите на ова интересно истражување, особено за психологијата на купувачите и секако за производителите на автомобили кажале дека овие податоци во целост би можеле да го променат начинот на кој автомобилските брендови ги продаваат и ги рекламираат своите модели …

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Lexus IS ситно брои до глобалната премиера на новата гeнерација

10-те најпопуларни автомобили во Германија

Porsche Behind the scenes: Ново доживување за сопствениците на возил од  брендов

Првиот човек на Tesla ја доби првата исплата од oколу 800 милиони долари

Електричен Hercules Alpha

BMW M2 (2021): нов ултра-спортски дериват на баварскиот компактен тркач

Murray T.50 со премиера во Август

Видео: Ken Block дрифтува во монструмот со шест тркала на Ford

Nissan се враќа на голема врата со дузина нови модели!