ACEINNA со нова сензорска единица за инерцијални мерења!!!

Сензорот на единицата за инерцијално мерење пред се е наменет за автономни off-road возила, како и за градежни, земјоделски и други специјални возила за тешкопристапни терени…

Познатиот светски производителот на сензори ACEINNA го промовираше својот нов сензор за мерење инерција кој е со отворен код и е наменет за автономни off-road, градежни, земјоделски и други специјални возила.

Наречен OpenIMU300RI и ќе помогне во одредувањето на правецот во GPS системот и патеката на движење на електрониката на корисникот.

OpenIMU300RI е робусна, добро заптиена, со отворен код, единица за мерење инерција (IMU) со девет степен на слобода.

Прецизните решенија за позиционирање од ACEINNA се MEMS-базирани системи со отворен код, инерцијални сензорски системи кои се лесни за употреба, кои овозможуваат системи за навигација со точност до центриметр кај идната автономна технологија за возење.

Новината ќе им овозможи на инженерите лесно да го оптимизираат однесувањето, навигацијата или други алгоритми на возилото или апликациите и истото да го пренесат во IMU единицата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

VW инвестира 2,6 милијарди евра во „старт-ап” компанијата Argo AI

Најавен Maserati Ghibli Hybrid

Audi најавува „пионерски” модели со висока ефикасност”

Новите модели на Fiat нудат заштита од вируси!

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic

Peugeot управувач: Од едноставна “рачка” до мултифункцонален управувач

Во BMW применета вештачка интелигенција за фарбање каросерии

Ferrari нема да произведува електричен супер автомобил -струјата се уште заостанува со перформансите!