Alfa Romeo во Австралија со гаранција од 5 години и без ограничувања во километри!

Познатиот производител на спортски автомобили со богата и успешна традиција од Милано, Италија, го ревидира својот бизнис во Австралија со желба да привлече нови клиенти преку поинаков гарантен систем…

Досега Alfa Romeo нудела тригодишна гаранција со ограничување на километражата од 150.000. Сега дојде до промена на политиката и усвоен е нов систем – пет години и без ограничувања за километражата! Така, марката од Милано се приклучи на силниот тренд што се појави во Австралија, каде што брендовите нудат уште подолга гаранција за своите автомобили.

Кинеските производители како Haval, одат толку далеку што нудат гаранција од 7 години, а исто така и SsangYong, GWM, Kia…

И сето тоа без ограничување на километражата! Многу интересно, особено ако видите дека премиум брендовите и спортските брендови не ја менуваат својата политика!

На пример, BMW дава само 3 години гаранција, исто како и Mercedes, но и производителите на скапи супер автомобили како Ferrari, McLaren и Maserati. Интересно е што Tesla на своите клиенти им испорачува четиригодишна гаранција, но тие се дополнително условени од „смешните“ поминати 80.000 километри!

Преглед на гаранцијата на брендовите на автомобили во Австралија:

 

Бренд                    Должина на гаранција      Поминати километри

ABARTH                           3 години                           150,000 км

Alfa Romeo                       5 години                           Без ограничување

Alpina                               3 години                           200,000 km

Aston Martin                     3 години                           Без ограничување

Audi                                  5 години                           Без ограничување

Bentley                             3 години                           Без ограничување

BMW                                3 години                           Без ограничување

Chevrolet                          3 години                           100,000 km

Citroen                             5 години                           Без ограничување

Cupra                               5 години                           Без ограничување

Ferrari                               3 години                           Без ограничување

Fiat                                   3 години                           150,000 km

Ford                                 5 години                           Без ограничување

Genesis                            5 години                           Без ограничување

GWM                               7 години                           Без ограничување

Haval                                7 години                           Без ограничување

Honda                               5 години                           Без ограничување

Hyundai                            5 години                           Без ограничување

Isuzu                                6 години                           150,000 km

Jaguar                              5 години                           Без ограничување

Jeep                                 5 години                           100,000 km

Kia                                   7 години                           Без ограничување

Lamborghini                      3 години                           Без ограничување

Land Rover                       5 години                           Без ограничување

LDV                                  5 години                           130,000 km

Lexus                               5 години                           Без ограничување

Lotus                                3 години                           Без ограничување

Mahindra                          3 години                           100,000 km

Mini                                  3 години                           Без ограничување

Maserati                           3 години                           Без ограничување

Mazda                              5 години                           Без ограничување

McLaren                           3 години                           Без ограничување

Mercedes-Benz Cars         5 години                           Без ограничување

Mercedes-Benz Vans        5 години                           Без ограничување

MG                                   7 години                           Без ограничување

Mitsubishi                         5+5 години                       Без ограничување

Nissan                              5 години                           Без ограничување

Peugeot                            5 години                           Без ограничување

Polestar                            5 години                           Без ограничување

Porsche                            3 години                           Без ограничување

Ram                                 3 години                           100,000 km

Renault                             5 години                           Без ограничување

Rolls-Royce                      4 години                           Без ограничување

Škoda                               5 години                           Без ограничување

SsangYong                       7 години                           Без ограничување

Subaru                             5 години                           Без ограничување

Suzuki                              5 години                           Без ограничување

Tesla                                4 одини                            80,000 km

Toyota                              5 години                           Без ограничување

Volkswagen                      5 години                           Без ограничување

Volvo                                5 години                           Без ограничување

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Renault го предава својот имот во Москва на Русите кои таму ќе произведуваат Moskvich

Прв држава со регистерска табличка налепница

Електричниот Fisker Pear на нови слики

Mobilize Duo како наследник на Renaulta Twizy

Bentley  бара промена на лимитите за В категорија (возачка)

Toyota Land Cruiser eден од „најдолговечните“ модели на пазарор распродаден за две години однапред

Mercedes најави ексклузивен бренд Mithos

Pagani C10 дебитира на 12 септември

Ferrari го стави Џастин Бибер на „Црна листа“