Alpine A110 Hybrid

Компанијата Technomap ќе создаде уникатен Alpine A110 со хибриден погон, како демонстрација на неговите способности за електрификација…

Во кратката вест се наведува дека нивниот Alpine A110 Hybrid ќе има електричен мотор, батерии меѓу двете седишта и модифициран мотор 1.8 TCe кој ќе користи етанол (моќта е зголемена од 252 КС на 400 КС).

Исто така, има и погон на четири тркала, додека вкупната цена на проектот е нешто над 500.000 евра.

Сепак, автомобилот ќе остане единствен бидејќи нема планови за негово сериско производство.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

GМ се враќа во Европа со понуда на електрични возила

Ferrari ќе произведува возбудливи EV

Подновен Chery Tiggo 5x

Ferruccio Lamborghini стана член на Автомобилската куќа на славни

Тesla со сопствена лента на граничен премин

Се подготвува наследник на Bugatti Chiron

Полицијата на Франција го обожава иноцскиот радар

Маск сака брзи сервиси за моделите на Tesla како тие во pit-stop на F1

Toyota ја разви новата Tundra анализирајќи ја таа што поминала милион милји