APS (Acoustic Parking System)

Систем на звучно предупредување на пречки во близина на возилото …

APS ( Acoustic Parking System систем за акустично паркирање) е англиски израз за систем за паркирање што може да се чуе, опремен со сензори за радарско растојание, кои работат на принципот на радар.

Сензорите за паркирање, по кои е именувано, се само дел од системот

Системот емитува електромагнетни бранови и прима одбивање на истите, врз основа на кои се проценува пристапот до пречката.

Кога тоа ќе се случи, се активира звучен сигнал, кој прво е наизменичен, а потоа и континуиран.

APS (систем за акустично паркирање), кој обично се нарекува „сензори за паркирање“, е опционален кај повеќето модели на пазарот, а поскапите го имаат како стандард.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Иновативни метлички со две острици

Германците вградуваат клима уреди и во автопат

Lamborghini со нов V12 со хибридна помош

Електричен AC Cobra Series1

Повеќе од две и пол децении ESP спасува животи на патот

Beach Bot автономен робот „чешла“ плажи собира остатоци од цигари, ѓубре…

Шатл без возач, тестира гуми без воздух!

Во Русија направен најголемиот мобилен полнач за EV во светот!

Hyundai ќе понуди Ioniq 5 N перформанс изведба