Aston Martin DBS Superleggera Volante: кралска кочија под отворено небо!

Британците го претставуваат најбрзиот cabriolet  во историјата на нивната компанија што ќе се гордее со постигнување на максимална брзина од повеќе од 330 km/h

Од Aston Martin го oтвoраат покривот на нивната прекрасна машина на четири тркала во најдоброто можно време за тоа- пролетва.

Можеби само летото би било посоодветно но ние немаме забелешки на терминот, а ниту пак на изгледот.

Станува збор за новиот DBS Superleggera Volante што ја покажува својата бруталност веќе преку самите линии препознатливи за оваа спортска благородна британска марка.

Погонски агрегат е бензински мотор со работен волумен од 5.2-литри, традиционално со 12 цилиндри поставени во форма на латинската буква V, што испорачува моќност од 715 KS при 6,500 в/мин.

Максималниот момент на вртење ќе изнесува 900 Nm и ќе се испорачува во опсег од 1 800, до 5 000 в/мин.

Книгата за нарачки е отворена, а првите испораки до купувачите се предвидени дури наесен, штета за едно цело изгубено лето, барем на нашата северна хемисфера …

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

VW добива нов шеф доаѓа од директорската „фотељата” во Porsche!

За Ford Bronco нема непристапен терен!

Tesla подготвува уште еден pick-up, покрај Cybertruck

Infiniti станува Nissan plus!

Lexus IS ситно брои до глобалната премиера на новата гeнерација

10-те најпопуларни автомобили во Германија

Porsche Behind the scenes: Ново доживување за сопствениците на возил од  брендов

Првиот човек на Tesla ја доби првата исплата од oколу 800 милиони долари

Електричен Hercules Alpha