Аudi годинава со два футуристички концепти

Од Audi ќе претстават два футиристички комцептигодинава и тоа на салоните за автомобили во Шангај и во Франкфурт, a е едниот од нив ќе понуди увид во иднината на дизајнот на Audi…

„ Имаме концепти како што е Q4 e-tron кои се горе – долу  подготвени за производство, a потоа имаме и автомобили што се 10 или 15 години пред другите, како што е Aicon.

Еден ќе претставиме на салонот за автомобили во Шангај, Кина, a вториот на салонот во Франкфурт“, изјави Марк Лихте шефот на дизајн во Audi за порталот Autocar.

Лихте, притоа објаснил дека E-tron GT и Q4 e-tron ја покажуваат наредната генерација на дизајн на брендот, што, инаку, би требало да се појави за три години.

Сепак концептпот ќе биде претставен наредниот месец, Април, на салонот во Шангај и најавува чекор напред по претставувањето.

„ Во Шангај ќе ја видите визијата на електричното возило што треба да се појави за 10 години. Ќе го видите и наредниот чекор во дизајнот на брендот со четири престени во логото.

Приот концептот ќе го демнострира и Ниво 4  на автономното возење што во многу ќе влијае на промената на дизајнот на внатрешнста.

Тој автомобил ќе ви даде увид во тоа како би можела да изгледа внатрешноста на автомобилот без управувач во него “, го завршил своето излагање Лихте во специјализираниот портал .

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Alfa Romeo Giulia QV – посебна изведба во егзотични бои!

Претставено мало електрично возило наречено по Хусеин Болт!

KIA најави уште еден мал SUV

Вака изгледа внатрешноста на новата BMW Series1

Новиот Aston Martin на Бонд преполн гаџети за тајниот агент 007!

Во Барселона Lexus со автомобил од вселената во портокалов аранжман!

Новиот Range Rover пристигнува 2021

McLaren го произведен 20.000-от автомобил во Вокинг

Три децении на култната Mazda MX-5 (Miata)