Автомобил што не може да кородира а може и да плови!

Suzuki Jimny  е еден од нај симпатичните SUV модели на пазарот а сега стана и уште попривлечен…

И тоа благодарение на претходната генерација, што е основа за овој вистински специјален kit-car.

Произведен е од малата компанија Dutton, а ние со него се запознавме благодарение на момците од  Carfection“.

Само името Surf ја открива својата најголема уникатност. Ова возило не се „плаши” од вода и доколку е потребно ќе преплива низ било каква водена пречка.

Користејќи ја механиката на SUV креацијата на Suzuki со додавање на воден погон, тој суверено го крстосува каналот, додека неговата непропустливост и задоволителните хидродинамички низ водените канали а пловните својства се обезбедени  од трупот кој е направен од композитни материјали.

И сега и нешто  уште подобри , Dutton го продава комплетниот кит на тие кои  повеќе сакаат сами се да изградат, но има и готово возило што се нудат.

И внимавајте, овој сестран автомобил без никаква дополнителна шминка ќе ве чини дури 10,000 британски фунти.

Да речеме дека се нуди и моделот Reef со 2WD погон (на две тркала), на кој основата е моделот Ford Fiesta.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

DMC Ferrari 812 Superfast Spia

Hennessey Performance Jeep Grand Cherokee Trackhawk со1012 KС

Mazda RX-Vision GT3 (2020): Со „огнено крштевање“ на PlayStation повикува на враќање на Wankel мотор

Ќе ја биде – нема да ја биде – Alpine ќе опстане како производител на електрични возила

Spiderman ќе вози Hyundai Sonata

Најпознатиот автомобил на Џeмс Бонд повторно во производство- Цена „боли глава”

Екстремна заштита: Блиндирана G Class што ниту 13 кг. TNT не и можат ништо

Одложено пристигнувањето на Ford Mustang Mach-E во Европа

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите