BENTLEY EXP 100 GT во чест на 100-тиот роденден на брендот!

Моделот што ја прославува 100 годишнината на марката и го најавува изгледот на GT автомобилите од иднината е пред нас …

Футуристичкиот концепт што еден ден сигурно ќе заживее и ќе се појави на патиштата ширум светот ја покажува воизијата на компанијата за нејзините GT креации.

Концепт автомобилот Bentley EXP 100 GT гледа на иднината на луксузната мобилност како голем славеник на 100 госишнината од постоењето на марката.

Физичкото овоплотување на идниот бренд Bentley, поставува мерило за одржива луксузна мобилност, a која логично се насочува кон автономното управување и кон електричната енергија.

Таквиот погонскиот склоп осбен со нулта емисија се одликува и со предвидена автономија од 700 km.

Иднината на луксузната изработка со беспрекорна фузија на материјалите и интелигентното воведување на технологиите, добива еден нов епилог.

Материјалите кај овој концепт се од некоја друга далечна галаксија.

Така, на пример, бојата на каросеријата е изработена од рециклирани луспи на ориз, a употребата на кожа во овој Bentleyu докажува дека се уште не сме ги запознале сите можни технологии кога станува збор за истата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Од утре почнува новата сезона на специјалот Grand Toura наречена Seaman!

Aston Martin ќе соработува со  Airbus

Murray Т50 во мај 2020

Ексклузивно: Новата  Mercedes-Benz GLA во чекор со дигиталните трендови

Тркач на струја со 400km/h што со едно полнење на батерии поминува 1000km

Целта на Jeep е  да биде „нај зелениот“ SUV бренд до 2022 година

Jaguar I-Pace со поголема автономија!

Пристигнува и мал Land Rover!

Од 2020 TDI моторите со сервисни интервали од  24 месеци или 30.000 km