Благороднички луксуз на песокот во Сахара

Rolls-Royce Cullinan ги совладува дини во Дубаи како потврда дека скапоцениoт SUV раскошен луксуз и комфор нуди и теренски карактеристики што не се за потценување иако веруваме, дека малкумина се тие што ќе го возат по тешки терени…

Големиот и екстремно луксузен SUV на Rolls-Royce е синоним за луксуз и префинетост, па и покрај тоа што располага со завидни off-road квалитети, ретко,некој ќе го користи за авантури по беспаќа.

Но, видеото кое е во прилог покажува дека Cullinan и тоа како може да се снајде и на „оф-роуд“ терени.

Видео записот е снимео во околината на Дубаи, местото каде што овој автомобил најчесто може да се најде.

Видеото покажува дека покрај екстремниот луксуз Rolls-Royce Cullinan нема проблеми да ги совлада пречките како што се песочните дини и деке не е само шминка за богатите нафтени магнати, шеици, крунски и благородни глави, туку и дека може добро да се снаоѓа и на тешките терени.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Шведска станува вселенска сила- најавува лансирање на сателити

И Ferrari отповикува автомобили!

Најскапа гаража во светот

Fiat 500 Electric 3+1 со дополнителна трета врата

Dacia Duster Pick- up!

Скејборд голем колку лаптоп и на струја доаѓа од Јапонија

Најава за мистериозен Bugatti

Audi TT RS во чест на 40 гдини на Quattro погонот во само 40 примероци

SSC Tuatara го урна рекордот на Bugatti