BMW донира 1,5 милијарди евра како помош за настраданите во полави во Германија

Производителот на премиум спортски автомобили BMW Group ( чија сопственост се и познатите автомобилски марки Rolls Royce MINI) им става на располагање на 1,5 милиони евра на разни спасувачки организации кои обезбедуваат итна помош во погодените региони…

„Обемот на катастрофата нè погоди и нè трогна сите. Ние сочувствуваме со луѓето што изгубија толку многу. Ние сакаме да придонесеме за обезбедување на најосновните потреби на погодените “, рекол меѓу другото, Илка Хорстмајер, член на Управниот одбор на BMW AG, директор за човечки ресурси и социјални работи.

Имено Групата BMW ќе контактира со спасувачките организации во Северна Рајна – Вестфалија и Горна Баварија, за да обезбеди целна (наменска) помош таму каде што е најпотребна.

Навистина вистински гест на општествено свесна компанија што работи во интерес на заедницата каде делува.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Во Норвешка EV се конвенционални, а алтернативни се возила со мотори со внатрешно согорување

Германија: Предлог поголеми и потешки автомобили да плаќаат повеќе за паркирање

Најпопуларни автомобили август во Германија

Renault Kadjar ќе добие електричен наследник

Луксембург со најмногу автомобили на жител во Европа

Русија повеќе не казнува „преголема просечна брзина“ на патиштата

Новиот Citroen C4 и e-C4 100% electric-Успешен почеток на продажбата во Европа

Во област крај Москва ќе се гради прва фабрика на Tesla во Русија

Познати полуфиналистите на изборот Северноамерикански автомобил на годината 2022