BMW i3 -хит за полицајци пожарникари и итна служба…

Се’ повеќе земји и нивни институции се одлучуваат за моделот на Баварците за нивните посебни служби, покрај моделот i3, барани се и моделите X1, 2 Grand Tourer…

Моделите на производителот на премиум автомобили од Минхен стануваат се поинтересни и за посебните служби на земјите ширум светот.

Посебно бил интересен случајот на полицијата во Чешка Република, која во својата флота, во редовна служба, ги воведе BMW i3 автомобилите, a од неодамна особено се барани поебните изведби на моделите X1 и 2 Grand Tourer…

Но зошто да трошиме време на објаснување кога една слика раскажува повеќе од илјада зборови и затоа препорачуваме да го погледнете следното, интересно, видео….

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

„Storie Alfa Romeo“, деветта епизода – 8C Competizione!

Мафијата во Италија од дрога заработила колку и Fiat од продажба на возила

„Storie Alfa Romeo” осма епизода- Дизајн, спортски дух и иновации: модел 156 автентичен  успех на брендот

Прв лет на патнички електрично- хидрогенски авион во В. Британија

Storie Alfa Romeo, сeдма епизода – Револуција на форми и бои: модели 33 Stradale, Carabo и Montreal

Јахта Tecnomar Lamborghini 63

Ford GT Le Mansory – тјунинг што ве обзема?

“Storie Alfa Romeo” 6-та епизода: Duetto, италијанскиот пајак го освојува Холивуд

„Storie Alfa Romeo“, петта епизода: Alfa Romeo спортска лимузина во служба на законот