BMW Motorrad Baby cruiser

Се чини дека BMW Motorrad ја направи вистинската работа со новиот cruiser (крстосувач) R 18 во американски стил.

Неговиот успех го мотивираше германскиот производител да направи бебешка верзија на овој модел, која ќе ја носи ознаката – BMW R 12. Според достапните информации, германската марка неодамна поднела патенти во Европа за овој модел. Со оглед на номенклатурата на BMW, сите индикации говорат дека новиот крстосувач со boxer боксер мотор ќе биде поставен под R 18. А бидејќи „18“ во името значи кубикажа, тогаш логично е да се очекува единица од 1.200 кубни сантиметри.

Претстојниот BMW R 12 би требало да биде наследник на претходниот модел со слични карактеристики. Моделот е R1200C, кој беше на пазарот од 1997 до 2004 годинае легенда на Баварците. Пред тоа, името R 12 производителот од Минхен го користел уште во 1935 година. Што се однесува до стилот, очекуваме класичниот изглед на R 18, кој потсетува на 1930-тите, да биде присутен на варијантата R 12.

Во моментов, линијата R 18 се состои од четири модели – два cruiser во две tourer. BMW Motorrad повторно ќе се фокусира на „кроење по мерка„, преку многуте достапни опции.

Очекуваме истиот пристап да биде присутен и на R 12. Повеќе информации очекуваме во наредниот период.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Електричен Ducati MotoE V21L

Конечно и Suzuki почна да работи на електричен модел

Електричен скутер Segway – почист позабавен по инвентивен!

Livewire лансира нов S2 Del Mar LE 

Husqvarna ја претстави enduro  линијата 2023 година

Новата линија на KTM 490 пристига кон крајот на годинава

Yamaha  го претстави новиот Tricity 125

Audi и Porsche влегуваат во  F1

Пристигнуваат три нови модели на BMW