Bosch воведува 3D дигитална инструмент плоча!

Подобра видливост на важните информации со реален ефект во три димензии  ќе ја зголеми безбедноста во возењето, а технологијата без оптички помагала ќе го олесни големо сериското вградување …

Откако дадоа голем придонес на широката примена на системот HUD (head-up-display), во Bosch  подготвуваат и систем 3D на дигиталната инструмент плоча, за масовно користење во автомобилската индустрија.

Реалистичниот три димензионален приказ на важните информации за возачот ќе овозможат подобра контрола и ќе го олеснат управувањето, без потреба на користење на посебни помагала (специјални 3D очила ).

Паралелно, на ова поле, работат и други,па така електро – информатичката компанија Visteon од САД,  за новиот  Peugeot 208 веќе развива систем со странични огледала на инструментите што овозможуваат 3D ефект.

Од Bosch, пак, наспроти тоа, се потпираат на пасивен 3D систем, што не бара примена на оптички помагала и  3-димензионалниот приказ го остварува  (симулира)со посебна технологија на екранот.

Од Bosch потенцираат дека тоа ќе ја олесни примената и ќе ја намали цената, што истата технологија ќе ја направи достапна и во автомобилите што се произведуваат во високи серии.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

VW инвестира 2,6 милијарди евра во „старт-ап” компанијата Argo AI

Најавен Maserati Ghibli Hybrid

Audi најавува „пионерски” модели со висока ефикасност”

Новите модели на Fiat нудат заштита од вируси!

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Lancia Ypsilon Hybrid EcoChic

Peugeot управувач: Од едноставна “рачка” до мултифункцонален управувач

Во BMW применета вештачка интелигенција за фарбање каросерии

Ferrari нема да произведува електричен супер автомобил -струјата се уште заостанува со перформансите!