Брисел, Антверпен и Гент забрана за полициски возила кој не минале еко-тест

Сојузната полиција во Белгија не успеал да мине на острите контроли за издувни гасови на нивните возила што стапија на сила на почетокот на тековната 2020 година и поради тоа голем број на автомобилите од возниот парк на органите на редот и мирот не можат да влезат во градовите, Брисел, Антверпен и Гент…

Полицијата соопшти дека немале доволно средства за да го обноват целиот нивен возен парк  од неколку илјади возила и дека за тој ризи веќе ги предупредиле надлежните власти.

Полицијата не сакал да коментира за бројот на возилата што не ги поминале построгите еколошки регулативи.

Поединечни исклучоци се овозможени за одредени возила што се обележани само за полициска употреба, како на пример тие со ротациски светла и со сирени .

Останатите автомобили се префрлени да ја извршуваат својата должност надвор од територијата на големите градови.

Во ЕУ се воведени построги регулативи во сега веќе далечната 1992 година со цел да се намали емисијата на штетните гасови од новите автомобили и беа одредени стандардите за моторите „ Евро еден “.

Во Брисел, Антверпен и Генк веќе е воведена забрана за повеќето возила со стари погонски агрегати, но годинава е воведена уште построга регулатива што покрива „Евро три“, a тоа се возила регистрирани од 2001-та година , до 2005 та година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Auto Bild го најави Audi Q5 Sportback

Колективна акција против  VW за обештетување милиони Европејци погодени од Dieselgate

Покрај многу новитети Palexpo 2020 изненадува со тркачка патека во хала!

Електричен Fiat Spider 124 за 140.000 долари

Volkswagen ID.4 дебитира во април на салонот за автомобили во Њујорк

Лажен Ferrari поскаш од оригинлен, нов!

Годинава се очекува промоциј на нови BMW M3 и BMW М4

Renault на годинешниот Rally Dakar настапи и со хибриден камион!

И возилата може да се одбранат од хулигани докажа Тesla Model 3„