Citroën C5 Aircross со максимална оценка за безбедност

Новиот француски претставник во  SUV сегментот на Euro NCAP crash тестовите се покажа како одличен играч кој без проблеми ги освои највисоките оценки…

Имено, наа исклучително сериозните тестови на Euro NCAP целосно новиот Citroën C5 Aircross постигна врвни резултати.

Од Euro NCAP коментираат дека во C5 Aircross се нудат поголемиот дел од системите за зголемување на безбедноста и тоа како стандардна опрема, вклучувајќи ги помеѓу нив и камерата за поддршка на управувањето.

Модел кој беше ставен на строги тестови од организацијата доби оценка од четири ѕвезди, но во тестот е вклучен и модел со пакетот Safety+, а оценката за овој ги достигнува максималните пет ѕвезди…

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Најдобри од најдобрите – најбезбедни автомобили во 2019 година

Која е димензијата на Вашите гуми?

ID.3 со софтверски проблеми, но VW продолжува со производство!

ЕУ сака уште повеќе да ги намали емисиите на СО2

На прославата на 50 години Kamaz присуствувал Путин, a најавен е нов камион!

Целта на Jeep е  да биде „нај зелениот“ SUV бренд до 2022 година

Од 2020 TDI моторите со сервисни интервали од  24 месеци или 30.000 km

Дузина (12) автомобили на новиот Euro NCAP crash тест

Аутомакедонија со зимски сервис по супер поволни услови!