Citroën, го забележа најсилниот раст во топ 12 автомобилски бренда во Европа

При тоа голема улога во овој успех постигнаа два модели што израснаа во bestseller продукти на марката – Citroën C3 со над 600,000 продадени возила за 30 месеци и веќе 200.000 продадени Citroën C3 Aircross SUV модели за само 20 месеци од лансирањето…!

Citroën C3 моделот беше претставен пред две ипол години, во Ноември 2016, и веќе има достигнато 600.000 продажби.

Додека дваесет месеци по лансирањето Citroën C3 Aircross SUV веќе бележи 200.000 продадени возила.

Вистинска успешна приказна!

Актуелната, трета генерација на С3 го докажа убедливо статусот на бестселер на марката.

Тоа го направи Citroën C3 третата најдобро продавана кола во Франција и четврта најдобро продавана кола во нејзината категорија во Европа.

Со повеќе од 110.000 порачки од почетокот на годината го продолжува својот раст.

Citroën C3 Aircross SUV го потврди својот комерцијален моментум со веќе остварени над 200,000 продажби од неговото лансирање во Октомври 2017 година, вклучувајќи речиси 60,000 продажби од почетокот на тековната 2019 година

Во Европа, нарачките за моделот достигна раст од 16% во споредба со првите 5 месеци од 2018.

Тоа, повеќе од било кога, го позиционираше овој модел како второто најпродавано патничко возило на Citroën, веднаш по C3.

Овој извонреден перформанс му овозможи на Citroën C3 Aircross Compact SUV да се рангира како третиот најдобро продаван во својата категорија (B-SUV категорија) во Франција и шестиот во Европа.

Со тоа овие модели, станаа главниот допринесувач за комерцијалната офанзива на Citroën, со тоа што марката го забележа најсилниот раст на топ 12 автомобилски брендови во Европа.

Славиме 100 години Citroën „Инспирирани од Вас“!

Откријте ја и роденденската понуда со промотивен попуст , како и со гратис пакет на опрема за возилата во салоните на Citroën или погледнета  на citroen.com.mk

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Метанско гориво достапно и на бензинската станица Гевгелија

Volvo Cars не повлекува автомобили од пазарот!

Во план спортски урбан Volkswagen crossover

Volvo ќе ја проширува SUV понудата

Ford и Ми-Да Гранд Моторс во нов импортерски, продажнен и сервисен центар

Новиот  Citroen C5 Aircross SUV: Веќе  продаден во над 50,000 примероци!

Следно ниво VW и Ford договорија соработка и за автономни и за EV

Исполни ја твојата желба за нова Кia!

Новата Mazdat 3 co Red Dot Best of The Best награда