Citroën ќе го прослави 100-от роденден со единствена изложба!

На почетокот на идниот месец на Paris Expo Porte de Versailles ќе се одржи средба на љубителите на автомобили Rétromobile 2019, a на истата, Citroën ќе настапи со дури 30 модели!

Поточно, за прославата на својот 100-ти роденден, Citroën ќе има единствен штанд на оваа изложба на класици, концепти и спортски модели, каде што ќе ги претстави своите 30  икони во светот на автомобилите.

Тие 30 автомобили ќе бидат распоредени во три зони: сериски модели, концепт модели и тркачки модели.

Поконкретно речено, посетителите во поставката оформена во три делаќе може да уживаат во прекрасните креации, и тоа во:

10 сериски автомобили / 100 госини на автомобилите икони во служба на удобноста: Tip A 10 HP, C3 5 HP, Traction Avant, Tip H, 2 CV, DS 21 Pallas, Méhari, CX 25 Prestige, C6, како и новиот SUV -C5 Aircross.

10 концептуални автомобили  /100 години на извонреден дух: C10, Camargue, Karin, Activa 1, Xanae, Osmose, C-Métisse, GTbyCitroën, Tubik, CXPERIENCE1

10 тркачки автомобили /100 години на спортски постигнувања без конкуренција: Scarabée d’Or, Petite Rosalie, DS 21 од рели натпреварот Mоrocco 1969, SM од релито Morocco 1971, 2 CV Raid Afrique, ZX Rallye Raid, Xsara Kit Car, C4 WRC, C-Elysée WTCC, C3 WRC

Специјално за таа пригода ќе биде објавен и посебен каталог со карактеристиките, како и со историјата на изложените  30-ет автомобили.

Притоа, заинтересираните, каталогот на француски јазик може да го преземете на:

https://media.citroen.fr/file/21/4/centenaire_fr.308214.pdf?_ga=2.19830143.693696467.1548318115-730768094.1532004013

Додека за импресивната 3D посета, на штандот на Французите кликнете на :

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Honda подготвува нов атак на брзинскиот рекорд на машина за косење трева!

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged- нова приказна!

Во чест на 100 годишнината Bentley произведува и луксузен мебел!

Nissan GT-R Nismo 2020 со деби на Њујорк 2019!

Apollo Intensa Emozione подготвена за производство

Светски автомобил на годината 2019 и hat trick за Jaguar I-Pace!

Наследникот на Lamborghini Aventador  со хибриден погон

Од производната лента се симна милионитиот VW Sharan

Поостарите возила од вчера за влез во центар на Лондон плаќаат 12,5 фунти