Делев го освои Скопје: Четврта победа во TWINGO CUP!

Мартин Делев се врати на највисокото скалило на победничкиот подиум во TWINGO CUP со четвртиот сезонски триумф на петтата трка „Скопје круг 2019“, што вчера се возеше пред Македонската Радио Телевизија…

На победничкиот подиум на Делев му се приклучија Слободан Трајковски и Емил Нацка, кои завршија на второто, односно третото место.

Вчерашната трка се возеше во чест на Александар Кочевски.

На крајот од секоја сезона победниците, односно за првите три места се предвидени парични награди, додека пак на крајот од третата сезона како главна награда на TWINGO CUP е 100% електричното возило Renault TWIZY.

РЕЗУЛТАТИ

  1. Мартин Делев 31:32,148 минути
  2. Слободан Трајковски 31:37,735 минути
  3. Емил Нацка 31:38,182 минути
  4. Давид Малиновски 31:48,443 минути
  5. Ангелчо Стојковски 32:43,686 минути
  6. Ненад Костовски 32:45,031 минути (+1 круг)
  7. Иван Стефановски 27:41,539 минути (+3 круга

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Carlos Sainz, Ricky Brabec и Andrey Karginov „кралеви“ на Dakar 2020

И по претпоследната етапа на Dakar  Rally се уште ништо не е јасно!

Фернандо Алонзо – губитник на 10-та етапа со тумбање во трипл „салто“!

Rally Dakar – „испари“ прeдноста на Сајнц !

Dakar Rally 2020 ја зема првата жртва- загина Португалецот Пауло Гонкалвес

По Cајнц и Петерхансел со втора победа во Dakar 2020

Сајнц освои втора етапа од шесте досегашни на годинешниот Dakar

Dakar Rally четири дена четири победници!

Третиот ден на Dakar Rally во знакот  на Шпанецот Сајнц!