Dodge Challenger и Chevrolet Camaro му гледаат во грб на Ford Mustang

Очекувано најбараниот, најпосакуваниот , автомобил во минатата 2019 година бил Ford Mustang, што на пазарите во САД е продаден во 72.489 примероци, за име на вистината со регистриран пад на побарувачката од 4,4% во однос на претходната 2018 –та…

На второ место според продажниот тираж се пласира моделот Dodge Challenger со 60.997 продадени примероци.
И тој автомобил доживеа пад на побарувачката во однос 2018, и тоа за 9%.

Сепак продажните резултати што ги постигнал Challenger се сметаат за успех, бидејќи тој модел се продава уште од 2009 година што значи една цела деценија.

Но, за разлика од него, многу помлад по „стаж“ на пазарот Chevrolet Camaro се продал во 48.265 единици, иако во текот на минатата 2019 беше рестилизиран и подновен, a на купувачите им била понудена и по пристапна верзија опремена со мотор со осум цилиндри поставени во форма на латинската буква V.

Изразено во проценти моделот, Camaro лани регистрирал пад на продажбата од 5,3% споредено со 2018 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новата генерација на Ford Mondeo пристигнува 2021

Карлос Гон Nissan ќе банкротира за две до три години!

Голем трансфер во автомобилската индустрија: Шефот на SEAT на чело на Renault!

Брисел Осло и Париз ги протераа автомобилите од центар на градот

Ми-Да Гранд Моторс е новиот единствен овластен импортер HYUNDAI  во Македонијa

Tesla Model Y кон крајот на годинава

Шест финалисти конкурираат за титулата Автомобол на годината во Македонија

Брз и успешен старт за Ssang Yong и Аутомакедонија

Dacia со секоја година се подобра и подобра