Дополнителен „акцесорис“ на RR ќе ве чини како едено BMW 420i Coupe

Rolls-Royce ги претстави најновите предмети во своето портфолио на луксузни колекционерски предмети: Држачот за виски и овлажнувач за пури (Cellarette) се совршени за секоја вечер и чинат како добро опремен BMW 420i Coupe…

Со цени од 40.570 фунти (47.817 евра),  Cellarette   „потекнува од богатото наследство на брендот што им обезбедува на клиентите едноставни и достапни опции за амбиент“, се вели во соопштението за печатот на познатиот британски бренд.

Куќиштето е изработено од полиран алуминиум завиткан во кожа од Хавана. Rolls-Royce брзо истакнува дека Cellarette се вклопува во багажникот на секое возило од оваа марка.

Во соопштението се наведува и дека е инсталирана светлина која емитува „топол амбиентален сјај“ со цел да се нагласат акцентираните акценти на Армањакс во внатрешноста, што „се поврзува со атмосферата на клубот на истакнати членови“. Се е споено со рачно изработени чаши за виски со монограм „RR“.

Се разбира, вискито е придружено со овлажнител за пури направен од шпански кедар. Одржува пури на избраната влажност и ги чува на најдобар можен начин. Можете да ја проверите влажноста со хигрометар дизајниран да изгледа како часовник на  Rolls-Royce.

На двата краја има два дополнителни контејнери, едниот држи машина за сечење цигари и запалка, а другиот држи пепелник. Секачот и запалката се изработени од Dupont од Париз, врежани со Духот на екстазата (Ghost of Ecstasy). Се разбира,

Rolls-Royce   ќе биде среќен да прифати персонализација според вашите уникатни спецификации.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Defender- За прв патна филмското платно во филмот „No Time To Die – 007″

Alpine A110 во боите на полицијата на Франција

SAIC Design R RYZR concept

Електричните Maserati ќе доаѓаат од погоните во Мирафиори

New 500 -Мал автомобил на годината на News UK Automobile Awards за 2021

Трка на Давид и Голијат!

Toyota Mirai со едно полнење минала 1.359 km и постави нов светски рекорд

Bermat GT нов супер спортист од Италија

„Направен за планетата. Направен за нејзините луѓе“ Fiat 500 RED