Ducati iE-bicikale (bicycle)

Би го возеле и тие што не сакаат да се „потат“ за здрав живот бидејќи претставува добитна комбинација да се биде во фит кондиција…

Од Ducati  E-bicikale, aстанува збор за моделите MIG-RR Limited Edition и MIG-S што се придодадени на веќе достапниот модел MIG-RR.

Горе наведените мотори се резултат на соработката и партнерството со Thok E- велосипедите, италијанска компанија специјализирана за велосипеди на струја што се потпомогнати со педали.

Врз база на MIG серијата, Ducati MIG-RR е опремен со рам изработен од алуминиум и при тоа и со нова геометрија, 170 mm од напред и  160 mm од задната страна, со компоненти од највисокото ниво, велосипед и неговата ексклузивна понуда дизајнирана од страна на Алдо Друди (Aldo Drudi) во соработка со Ducati Design Center.

Напојувањето пристигнува од Shimano Steps E8000 – водоотпорна батерија со капацитет од 70 Nm (250W) 504 Wh.

Навистина фантастична понуда на која тешко може да и одолее не само велосипедист и фан на електрониката и напредокот, но само ако може да си ја дозволи цената од околу 9.000 евра, без давачките за MIG-RR Limited Edition, со напомена дека истиот ќе биде изработен во само 50 примероци…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Италијанската полиција во флота добива и Suzuki Jimnу!

BMW S 1000 XR, полесен, побрз и поубав

Maserati GranTurismo Zeda

Lexus  сопроизведен целосно електричниот модел за 10 дена во Кина

Кои се доверливи а кои треба да се избегнуваат, покажа TUV прегледот на 9 милиони возиламодели

Нови официјални скици на идната генерација на Kia Optima

Интригантно – Можно Peugeot 608 на FCA Maserati платформа

Harley Davidson на EICMA 2019

Можно повторно заживување на Lotus Elan!