Ducati со нов Panigale V4 R

Италијанците со децении ја негуваат страста на две тркала во која се втемелени бројни вредности, а што може да се дефинира во три збора кои најцелосно ги опишуваат нивните „огнени макини“ а тоа се : стил, софистициран и секако перформанси

Италијанците, повторно на совршен начин понудиле експресија на тркачкиот модел на Ducati и секако неговиот препознатлив DNK, сличен на тој каков што гледаме на тркачките натпреварувања.

Дизајниран за да обезбеди вистинска симфонија на емоции, благодарение на новиот концепт на изведбата: не замо забрзувањата, способностите за кочење и најдоброто временско постигнување во возењето туку и сигурност и едноставност при возењето, без оглед на нивото на искуството на јавачот на овој метален ат на две тркала.

Накусо, чист адреналински наплив но кој постојано е под контрола.

Изразено преку бројките тоа значи : моќ од- 221 KS распределени на маса од 172 kg.

Инаку, се очекува новиот Panigale на Ducati да пристигне во продажните салони на почетокот на наредната 2019 година…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ducati Streetfighter V4 со повеќе од 200 КЅ

Иднината на урбаниот превоз Karmic Oslo

PGM V8 спортски мотоцикл со V8 мотор и 334 КЅ

Нова Triumph Rocket III линија

Curtiss Zeus со електромотор и батерии во форма на V8 бенински мотор!

Vison DC Roadster- Баварците ја покажаа иднината на електричните мотоцикли

Arc Vector – најнапредниот електричен мотоцикл во светот

Bird Cruiser нов електричен мотоцикл

Најмоќниот Triumph на сите времиња- Rocket 3 TFC!