Е-велосипед со поголем домет од некои електрични автомобили…

FUELLS нуди е-велосипеди кои се карактеризираат со голема моќност, но и огромен опсег на возење…

Во понуда се два нови производи, Flluid-2 и Flluid-3, а компанијата ги промовира како „чекор напред во правењето на е-велосипедот вистинска замена за автомобилот”. Велосипедите имаат алуминиумска конструкција со многу чиста и едноставни линии, но во суштина тоа е класичен велосипед со вообичаена опрема како што се браници, LED осветлување итн.

Исто така, стандардната опрема вклучува дисплеј што јасно го означува електричниот погон.

Тука треба да се рече дека постои фундаментална разлика. Flluid-2 се рекламира како погон со ултра долг дострел.

Имено, овој велосипед има две батерии со вкупен капацитет од 2 kWh.

Затоа, не треба да чуди што досегот е навистина екстремен и изнесува дури 350 километри.

Flluid-3 има двојно поголема големина од батеријата, па оттука и скратениот досег на уште повеќе од импресивни 180 km.

Двата велосипеди имаат идентичен погон. Составен е од електричен мотор Valeo со максимални 1 КС и дури130 Nm максимален вртежен момент, а доаѓа во комбинација со интелигентен менувач кој ги препознава потребите на велосипедистите и брзо се прилагодува на условите за возење.

Овие велосипеди поддржуваат и режим на работа кога велосипедистот не мора да ги врти педалите.

Максималната брзина е дури 32 km/h, но во Европа овие опции нема да се нудат поради законските рамки. Посебните карактеристики вклучуваат хидраулични диск сопирачки и погон на ремен.

Исто така, велосипедот има GPS локатор и може да се заклучи.

И полека доаѓаме до цената. Навистина, овие велосипеди би можеле многу добро да го заменат класичниот автомобил, но за жал тоа го прават и со цена што е на рамниште на автомобил, половен, треба да признаеме, во име на вистината!.

Токму затоа се претставени како премиум урбани возила. Така, Flluid-3 чини 5.495американски долари, додека Flluid-2 со поголема батерија започнува со цена од 5.995 долари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Автономен автомобил IndyCar ќе пристигне во Гудвуд следната година

Volvo сака драстично да ги намали штетните емисии без да навлегува во процесот на производство

Решение за непрописното паркирање во гаражи:

„Charge On Solar“ на Tesla

Nio ES6 има нова батерија со цврст електролит за опсег од 930 km

Новите безбедносни тестови на Euro NCAP

Аеродинамиката во автомобилската индустрија

Моќните семафори во Германија се контролирани од вештачка интелигенција

Audi сака да користи електрична платформа од друг производител