Ексклузивно: Новиот Mercedes-Benz Actros – Камион на годината за 2020

„Со воведувањето на новиот Actros, Mercedes-Benz создаде модерен камион, кој го поставува патот на автономно возење“, Грифини, меѓународно жири

Специјализирани новинари од медиумите за следење на комерцијални возила од 24 европски држави го изгласаа Mercedes-Benz Actros за „Камион на годината за 2020 година“.

Тоа е досега 5-та титула воопшто за овој модел, а успешната приказна започна пред повеќе од 20 години, во 1997-та година, кога беше промовирана првата генерација на Actros.

Со вкупно 9 победи, Mercedes-Benz е наjуспешниот бренд во однос на конкуренцијата во трката за признанија при избор на најдобри камиони.

Инаку, гласањето на меѓународното жири за избор на „Камион на годината“ е врз основа на постигнатиот развој на иновативните технологии.

Поголемиот дел од иновациите на Mercedes-Benz се развиени со цел да се постигне напреден начин на користење од страна на возачите и општеството во целина.

Тоа се однесува на безбедноста, ефикасноста и удобноста, што вклучуваат мноштво опции како на пример, мултимедијалниот кокпит, ретровизори-камери кои се наместо надворешните ретровизори, делумно автоматско управување со Active Drive Assist или дополнителните системи за безбедност …

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Совет : По долгото возење со високо оптоварување не гаснете го веднаш моторот!

Ако еден автомобил го користат повеќе возачи задолжително дезинфицирајте го!

Volkswagen исплатил поголем дел од спогодби за отштета во „дизелгејт” скандалот во Германија

Tesla повторно пред проблеми сега поради големиот централен екран во модел Ѕ

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Совет: Ако се запали сијалицата за АВЅ – итно на сервис!

Совети : Ако откаже акумулаторот пред да купите нов проверете три работи

Совет –Автомобилот долго стои, еве како да ги сочувате гумите во оптимална состојба

Комбе натоварен со бетонски блокови со брзина од 50 км/ч удира во ѕид