Електичен мотоцикл од Индија

За многумина мотоциклот со ознака Made in India тешко дека означува креација на последниото достигнување на дизајнот и технологијата , но не овој пат се потврдува синтагмата дека не треба да се имаат предрасуди

Компанијата Ultraviolette Automotive од Индија планира до крајот на годината да стартува со производство на својот електричен мотоцикл со навистина радикален изглед.

Неколку прототип верзии се веќе направени (иако ниту една не изгледа како рендерот на сликата), но кои успеале да привлечат големо внимание на големите производители на „макини на две тркала“.

Дека станува збор за сериозен проект,говори податокот дека гигантот TVS, исто така од Индија, минатата година купил 14.78% од акциите на фирмата, a неодамна соопштил дека во неа ќе инвестира дополнителни 775.000 евра.

Кога станува збор за перформансите, се очекува да бидат на ниво на мотоциклите со бензински агрегати со работен волумен од  250 ccm.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ducati Streetfighter V4 со повеќе од 200 КЅ

Иднината на урбаниот превоз Karmic Oslo

PGM V8 спортски мотоцикл со V8 мотор и 334 КЅ

Нова Triumph Rocket III линија

Curtiss Zeus со електромотор и батерии во форма на V8 бенински мотор!

Vison DC Roadster- Баварците ја покажаа иднината на електричните мотоцикли

Arc Vector – најнапредниот електричен мотоцикл во светот

Bird Cruiser нов електричен мотоцикл

Најмоќниот Triumph на сите времиња- Rocket 3 TFC!