EuroNCAP тест: BMW Series 1, BMW Series 3, Jeep Cherokee и Peugeot 208

Во последната сесија на независната организација за безбедност на новите возила претставниците на баварците се покажаа одлично а многу добро помина претставникот на Американсите, како и на Французите

Независната европска институција за испитување на безбедноста на новите возила, деновиве, ги објави резултатите од crash тестовите на новите BMW Serieѕ 1, потоа на BMW Serieѕ 3, како и на Jeep Cherokee и на новата генерација на Peugeot 208…

Испитуваните претставници на Баварците, моделите: BMW Serieѕ 1 и Serieѕ 3 во стандардниот пакет за безбедност освоиле максимални пет ѕвездички  за безбедност.

За нијанса помала оценка, четири ѕвездички за безбедност освоиле теренецот Jeep Cherokee и новата генерација на градскиот hatchback на Французите Peugeot 208.

Повеќе за резултатите за BMW Serieѕ 1 , потоа за  BMW Serieѕ 3 како и за Jeep Cherokee односно за Peugeot 208  на сајтот Euroncap.com

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Видео Škoda Superb iV и VW Passat GTE паднаа на тестот „северен eлен”!

Совет: Ако се запали сијалицата за АВЅ – итно на сервис!

Совети : Ако откаже акумулаторот пред да купите нов проверете три работи

Совет –Автомобилот долго стои, еве како да ги сочувате гумите во оптимална состојба

Комбе натоварен со бетонски блокови со брзина од 50 км/ч удира во ѕид

Колку се точни податоците на производителите за потрошувачката на гориво на нивните модели

Како се вози на пат без средишна линија

 Како да го вратите автомобилот во форма по долгата зима!

Биогоривата загадуваат за 60 проценти помалку од фосилните горива