FCA отвора нов Alfa Romeo, Fiat и Lancia “Heritage” музеј

На љубителите на автомобилите на Групацијата FCA , од сега, им се нуди можност да се восхитуваат на моделите на овој гигант во ново отворениот Heritage HUB музеј…

Музејот е дизајниран со цел да ја промовира историјата на италијанските брендови на таа Групација .

Неговата локација е, сосема разбирливо, во Италија, а Heritage HUB е ексклузивен изложбен простор за модели од програмата на FCA Heritage’s Reloaded by Creators.

Станува збор за програма со главна интенција – реставрирање и продажба на класичните автомобили, како што е на пример моделот Alfa Romeo 8C Spider, за кој веќе неколку пати пишувавме.

Спомнатиот „салон“ за историски и обновени автомобили на италијанските марки се простира на 15.000 метри квадратни, a во него се сметени повеќе од 250 класични автомобили.

Интересно е дека помеѓу експонатите се и автомобили што досега никогаш не биле прикажани.

Претставниците на Групацијата FCA ја опишуваат оваа вредна колекција како  „ храм на едукацијата но и на емоциите “.

Ќе бидат вработени неколку водичи, a во „централниот“ дел на салонот се наоѓаат осум тематски изложби.

Секоја од наведените изложби е сочинета од по осум автомобили и тоа од различни временски периоди и воедно од различни брендови, кои се под капата на FCA а се од Италија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Нoвитe Jагуар F-Pаце и Rанге Rовер Evoque ќе ги пречекат гостите на Британската Амбасада

Запознајте го CUPRA Formentor

Надворешни перничиња кај автомобилите од ZF

Став „Макпетрол“ АД за методологијата на РКЕ за формирање на малопродажни цени на нафтените деривати

Alfa Romeo 8C 2900B нов крал на Villa d’Este

Исклучителни резултати на Kia во првите четири месеци од 2019 година!

Во новиот филм Џемс Бонд ќе вози „стар“ Land Rover и…!

Нови информации за BMW Series 8 Gran Coupe

Volvo моделите во Европа ќе се предупредуваат едни со други од лизгави патишта и опасности