Fiat Toro и Fiat Argo Selection

Fiat на пазарот во Бразил за моделска година  2020 ја прошири палетата на верзиите на pick-up возилото Toro, a истовремено го претстави и новото специјално издание на hatchback моделот Argo…

Камионетот Toro со основниот пакет на опрема Endurance и со бензински мотор со работен волумен од  1.8 –литри Flex мотор сега е достапен во комбинација со пет степен мануелен менувач на брзини.

На потенцијалните купувачи на располагање е и поевтината варијанта на камионетот Torо опремена со дизел  мотор со волумен од  2.0-литри, со турбо полнач.

Освен тоа, Toro моделска година 2020 доби и унапреден мултимедијален систем со екран од 7.0-инча дополнителна заштита на предниот браник како и три нови бои во палетата (Billet Silver, Deep Brown и Jazz Blue).

Пакетите на опрема што се нудат се и натаму: Endurance, Freedom, Volcano и Ranch, со опција  S-Design пакет црни елементи на надворешноста,затемнети ознаки, црна внатрешност).

Во гамата на агрегати се моторите: 1.8 Flex, 2.4 Flex и 2.0 Diesel, евеги сите понудени верзии:

Fiat Toro Endurance 1.8 Flex MT 5 (мануелен менувач со пет степени на пренс)

Fiat Toro Endurance 1.8 Flex AT 6 (автоматски менувач со шест брзини Ѕ Design)

Fiat Toro Endurance 2.0 Diesel AT 9 4×4 (автоматски менувач со девет брзини и погон на сите тркала)

Fiat Toro Freedom 1.8 Flex AT 6 (автоматски менувач со шест брзини)

Fiat Toro Freedom 1.8 Flex AT 6 S-Designм(автоматски менувач со шест брзини)

Fiat Toro Freedom 2.0 Diesel AT 9  4×4 (автоматски менувач со девет брзини и погон на сите тркала)

Fiat Toro Freedom 2.0 Diesel AT 9 4×4 S-Design (автоматски менувач со девет брзини и погон на сите тркала S Design)

Fiat Toro Volcano 2.4 Flex AT 9 (автоматски менувач со девет брзини)

Fiat Toro Volcano 2.0 Diesel AT 9 4×4(автоматски менувач со девет брзини и погон на сите тркала)

Fiat Toro Ranch 2.0 Diesel AT 9 4×4 (автоматски менувач со девет брзини и погон на сите тркала)

Уште една новина е специјалната серија на моделот Argo, што е направена во партнерство со Фудбалскиот Сојуз на Бразил.

Инаку, изведбата Argo Selection се базира врз Argо 1.0 Drive, a ќе биде понудена во лимитирана серија ос само 1.500 примероци, со фабричка гаранција од пет години  .

Во стандардната опрема, помеѓу другото спаѓаат и: мултимедијален систем со екран од  9.0-инча, елементи во блескаво црна боја, странични црни ленти, црни контрастни куќишта на ретровизорите, посебни ознаки за едицијата на B столбовите, како и Nike спортска торба!.

Оваа специјална едиција на купувачите ќе им биде понудена во шест бои на каросеријата и тоа: Portofino Blue, Indianapolis Yellow, Banchisa White, Alaska White, Black и Gray.

Кога станува, пак збор за цената, од фабриката навестија дека ќе ја соопштат дополнително!.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Серискиот Alfa Romeo Tonale на пазарот во 2020 или 2021

Конечно пристигнува новиот Nissan Juke на нови фотки!

Светски премиери на Opel IAA 2019, Нова Astra, Corsa и Grandland X plug-in хибрид

Škoda Superb RS (2020), дизелски 240 KS, предизвикувач на спортската елита!

Rezvani Tank – Најсилниот SUV на светот

Специјално изданија на Lexus LC 500

Fiat Cronos HGT за жал не и за Европа!

Нова Kia Mohave

Третата генерација на Opel Insignia (2022) ќе биде изведена од Peugeot 508