Ford Fiesta EcoBoost Hybrid и Focus EcoBoost Hybrid

Од Ford ви најавуваат дека наредната година на европскиот пазар ќе лансира и mild hybrid верзија на неговите модели Fiesta и Focus …

Новитетите на компанијата со син овал во своето лого ќе се викаат Fiesta EcoBoost Hybrid и Focus EcoBoost Hybrid.

И двата автомобила ќе имаат мотор со три цилиндри, со работен волумен од 1,0-литри, бензинци, со EcoBoost технологија, со интегриран стартер/генератор, како и 48-voltа литиум – јонска батерија.

Автомобилот Fiesta EcoBoost Hybrid ќе се одликува со подобрени перформанси, a кога станува збор за потрошувачката на горивото таквата Fiesta на 100 km ќе троши4,9 L бензин , при што емисијата на CO2 ќе изнесува 112 g/km.

Кога, пак, станува збор за моделот Focus EcoBoost Hybrid, истиот на поминати 100 km ќе „пие“ 4,7 L бензин, што ќе биде проследено со емисија на CO2 од 106 g/km.

И на крајот, Ford Fiesta EcoBoost Hybrid и Focus EcoBoost Hybrid ќе бидат претставени за пет дена.

Поточно речено промоцијата ќе биде на втори април, годинава, на посебен настан организиран во Амстердам, Холандија, а повеќе информации ќе следат по премиерата.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Hyundai Venue и официјално во Њујорк 2019!

Подновениот Audi R8 претставен во Њујорк 2019

Peugeot 508L PHEV со глобално деби на Шангај 2019

Глобална премиера на Porsche Cayenne Coupe во Шангај 2019

Renault City K-ZE електричен SUV промовиран во Шангај 2019

Шангај -светска промоција на првиот целосно електричен автомобил на Aston Martin

Во Шангај VW покрај Uz I.D. Roomzz concept и со SMV Concept и SUV Coupe Concept

Volkswagen ID. Roomzz Concept во Шангај 2019

Уловен новиот Ferrari FXX K Evo