Ford Ranger со сопствена икона за паметен телефон!

Дека во свето на автомобилите никогаш не е досадно, сведочи предлогот на  Ford како икона на паметните телефони да се вметне и емотикон што го симболизира pick – up возилото Ford Ranger.

Информацијата ја пренесува Tportal, а интересната вест стигнува од од Ford.

Како што стои во поднасловот веста се однесува за емотикон, икона што речиси сите што имаат паметни телефони редовно ја користат.

Со милијарда емотикон иконки што секојдневно се праќаат и речиси секој на превоз вклучувајќи автомобили, скутери бродови, вселенски летала жичарници, помеѓу 3.000 избрани и икони фановите забележале пропуст: помеѓу нив нема камионети (pick – up).

Како „светогрдие“ за американската патна мобилност и начинот на живеење во САД.

Во Ford решиле дека е време да преземат нешто во врска со тоа и прославата на Светскиот ден на мотоцикли ја одбележале и со деби на емотикон на тема на камионети.

Во 2018 година Ford поднел предлог до конзорциумот  Unicode – организација што прегледува и одобрува предлози за нови емотикони – и сега pick – up truck влегол во потесен избор како кандидат за вклучување во во идната верзија на Unicode.

Навистина Ford има причини за предлог токму на свој емотикон, бидејќи Ford Ranger е најпродаваниот pick – up во Европа.

Во првата половина на тековната 2019 година се продадени  26.700 Ranger и поставен е рекорд во вториот квартал од истата година со раст на продажбата од осум проценти во споредба со истиот квартал од минатата 2018 година..

Ако Pickup Truck Emoji биде одобрен на почетокот на 2020 година, дизајнот ќе биде прилагоден кон сите мобилни платформи за да се исполнат барањата на купувачите – од експерти до активните семејства и другите љубители на емотикони

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Alfa Romeo Stelvio QV спортски автомобил на годината!

Bentley Continental GT Pikes Peak special edition „пламна“ за 60 секунди

Јannarelly Automotive Design-1 пристигна на пазарот во Велика Британија

Bugatti Chiron со две специјални едиции Noire поблиску до „перфекцијата“!

FCA Heritage повторно почна да произведува делови за Lancije Delte HF Integrale

Thor24 -крал на влекачите со 3974 KS!

Папата има нов автомобил –Dacia Duster!

Модифициран VW Atlas Cross Sport R на Baja 1000!

Tesla Cybertruck повлече Ford F-150!, но Маск, по „обичај“ мамел!?