Glickenhaus 007- Тркачки еспрес

Супер спортскиот „тркч“ Glickenhaus 007 e идниот натпреварувач во класата на хипер автомобили на World Endurance Championship и секако на легендарната трка 24 часа Le Mana…

Во овој момент е познато само дека е задвижуван од од 3,00литарски, twin-turbo бензинец, со шест цлиндри поставни во форма на латинскта буква V, што испорачува моќ од 840 KS.

Исто така с знае и дека автомобилот е тежок 1.110 kg и дека чини два милиони евра.

Се уште е во фаза на развој, тестирањата во воздушен тунел ќе започнат кон рајот на тековниот месец (февруари), a Glickenhaus 007 ќе го видиме на тркачката паека во септемврри тековната 2020 година.

Тимот Glickenhaus има богато искуство во мотоспортот, a треба и да се знае дека SCG, Scuderia Cameron Glickenhaus, има постигнато бројни победи и подиуми на тркачката патека.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Замената за Chevrolet Camaro ќе биде електрична лимузина

Електричен Citroen DS

Bentley Bentayga со фелни од карбонки влакна

Убавицата и Peugeot  208

LA Renault 5 Turbo 3 рестомод- Експлозија на 400 „грла“ во класично руво

Lamborghini 63 луксузна јахта/глисер со 4000 KС и топ брзина 111км/ч

Купувачите на новата Toyota Land Cruiser од Јапонија не можат да ја препродаваат година дена

Тркачки Audi RS Q E-Tron најавен за Dakar Rally 2022

Alpha Superwolf