Хакери украле податоци од три милиони купувачи на Volkswagen

Volkswagen се соочува со голем софтверски проблем и последиците може да бидат многу сериозни…

CNN објави дека германскиот производител на автомобили и Audi неговата фирма ќерка биле погодени од хакерски напад и дека податоците на три (3) милиони клиенти во САД се во опасност.

Според специјализираните магазини, провалникот поседувал чувствителни податоци како што се телефонски број, адреса за е-пошта, возачка дозвола и број на социјално осигурување.

Прекршувањето е последица на надворешен снабдувач што го користат Volkswagen, Audi и некои нивни дилери.

Според CNN, податоците помеѓу 2014 и 2019 година биле собрани за маркетинг цели и биле оставени во небезбедно досие.

Американската групација Volkswagen  им пристапи на приближно 90.000 клиенти за да понудат бесплатна заштита од упади на кредитни картички.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Alfa Romeo Tonale сепак ќе дебитира годинава

Електрична треска во Европа -Франција за две години со тројно поголема продажба на ЕВ

Lexus подготвува ривал на Audi Q2

Италијанската дивизија на Stellantis го напаѓа премиум В сегментот

Запрени испораките на Tesla Model S

Најавен  ЅsangYong Х200

Првиот човек на Alfa Romeo: Мораме да го подобриме квалитетот

BMW M3 CS Пристигнува 2023 година

По извесен период цените на горивата во надолна линија