HANKOOK е избран од AUDI за фабричко вградување во новите AUDI Q8 и SQ8

Audi го избра Hankook за прво фабричко вградување на гуми во своите нови Q8 и SQ8 TDI СУВ модели…

Станува збор за големи SUV модели, долги над пет и широки над два метри,  со растојание помеѓу оските од речиси три метри, но со елегантна, пропорционална атлетска става. Импресивната појава е дополнително поткрепена со  огромните тркала до 22 инча.

За таквите џинови со супериорни перформанси неопходни се и врвни обувки (гуми).

А, Audi за своите супериорни големи SUV креации како прва вградба ги ибра пневнатиците на Hankook.

Станува збор за фабричко вградување на новиот модел на летна спорт-премиум СУВ гума од Hankook – Ventus S1 evo3 SUV и докажаниот модел на зимска премиум гума Winter i*cept evo2 SUV.

 

Hankook Ventus S1 evo3 SUV е најновата генерација на спорт-премиум гуми од Hankook од линијата Ventus S1, и веќе бележи одлични оценки и награди. Високо препорачана од AutoBild и добитник на RedDot наградата. Во новите AUDI Q8 и SQ8 TDI доаѓа како СУВ варијанта, a достапна е и во стандардната варијанта Ventus S1 evo3 за сите останати патнички возила.

Освен како избор за прво фабричко вградување на AUDI, оваа гума е избор за прво фабричко вградување и на возила на BMW, NISSAN, VOLKSWAGEN и TESLA.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Daimler плати 1,5 милијарди долари за Регулаторот да ја запре постапката против него

Hyperion XP-1 Супер автомобил од другата страна на Големата бара

Audi официјално ги покажа новите S3 и како лимузина и како Hatchback

Автомобилската индустрија во ЕУ произвела 2,4 милиони возила помалку

Есенски изненадувања од FIAT!

Најава: Ram 1500 TRX дебитира на 17 август

Конечно BMW M3 Touring!

Kia го покажа новиот дизајн за Stinger

Ford ги запре испораките на Kugа PHEV поради опасност од самозапалување!