Harlеy-Davidson го потврди новиот HD350

Од Harley Davidson потврдија дека потпишале договор со својот нов партнер од Кина, компанијата Quianjiang, со што се исполнуваат сите услови за старт на производство на нивните „машини“ на најголемиот светски пазар …

Мотоциклот што е наречен HD350 (иаковсушност работниот капацитет на агрегатот изнесува  388 кубни сантиметри) eбазиран врз агрегатот, шасијата и погонскиотсклоп на  Benelli 302, модел, што инаку кинескиот партнер Qianjiang веќе го произведува.

Инаку, веста пристигнува во моментот кога марката на мотоцикли од Милвоки,  САД се наоѓа на вистинска пресвртница, бидејќи се орјентира кон помладата публика и тоа преку модели какви што се електричниот Livewire, Bareknuckle и Bronx, што беа промовирани на саемот EICMA.

Во овој момент не сме во можност да ви покажеме фотографија на новиот мотоцикл, што освен изгледот на резервоаеот и седиштето е речиси идентичен со Benelli 302S.

И иако и понатаму идејата за „bebу“ Harley-Davidson на две тркала ѕвучи примамливо, не очекуваме дека новиор модл ќе го видиме во нашиот дел од светот.

Имено, постои голема веројатност дека новиот HD350 ќе биде наменет за пазарите во Кина, во Индија и на Тајланд.

Се уште не се знае дали HD350 ќе биде конечно имена новиот мотоцикл, но секако во наредниот период ќе дознаеме и повеќе детали.

Веријата безмалку подготвена за сериско ја очекуваме на EICMA, зедно со финалните верзии на мотоциклите Pan America и Bronx.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Harley Davidson подготвува електричен скутер!

BMW работи на електрични мотоцикл!

BlackBerry наместо мобители ќе произведува е-мотоцикли!

Suzuki подготвува Katana со помала зафатнина!

CF Moto и KTM ја прошируваат соработката

Honda произведе 400 милиони мотоцикли

Новиот мотоцикл превоз од иднината

Почнаа нарачките за производната верзија BMW R 18 concept

SEAT e Scooter дел од стратегијата за мобилност на Шпанците!