Hennessey  Venom F5. со ергеле моќно 1.817 КС

Hennessey го покажа својот нов чекор кон целта за постигнување брзина поголема од 480 km/h, а станува збор за тестирање на моделот Venom F5.

Venom F5 ги „ослободи“ сите 1.817 КС и достигна брзина поголема од 400 km/h, што е уште еден чекор кон целта на овој хипер автомобил да забрза до повеќе од 483 km/h.

Hennessey   потврди за магазинот Carscoops дека „стабилноста е тестирана при брзини над 400 km/h“. Брзината е многу импресивна, но има и други автомобили кои можат да ја постигнат.

Сепак, Venom F5 нема намера да застане тука, туку продолжува по својот пат да ја премине границата од 483 km/h, а можеби и да достигне 500 km/h.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Opel Astra G 25 години на автомобилската сцена

ExoMod Dodge Challenger SRT Hellcat

Volkswagen планирал Golf со V10 мотор!

Asprey Bugatti Egg Collection

Lexus LC Ultimate Edition

DS покажува како би можел да изгледа реинкарнацијата на летечкиот Citroen DS

Novitec Lamborghini Aventador Ultimae Roadster

Легендарниот „дедо’ на BMW Series7

Citroën DS автмобилска икона полна генијални иновации!