Honda Civic Автомобил на годината во Северна Америка за 2022

Избран е апсолутниот победник, како и победниците во трите категории во изборот на „Автомобил на годината во Северна Америка“ за тековната 2022 година…

Стручното жири од 50 членови деновиве ја објави листата на победници во изборот за Северноамерикански автомобил,  наменско/корисно овозило (Utility of the Year) и камионeт на годината (Truck of the Year) за 2022 година .

На почетокот во изборот учествуваа 38 автомобили во сите три категории. Потоа по првото „филтрирање, во септември минатата година, беше објавен списокот со 23 полуфиналисти.

На крајот во ноември маинатата 2021 година е избрана група од девет финалисти (по тројца од секоја категорија).

Сепак, победниците по категории се:

Car of the Year

Honda Civic

Utility of the Year

Ford Bronco

Truck of the Year

Ford Maverick

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Fiat 500 electric најпродаван EV автомобил во Европа

Mercedes B Class во 2025 година ќе замине во историја

Новиот Mercedes GLC на најавни слики

Tеsla повлекува 130.000 возила

Toyota годинава очекува пад на оперативниот профит

Признанија на списанието Autocar за Питер Шрејер и Kia EV6

Mercedes на вонреден сервис повикува речиси 300.000 автомобили

Можно враќање на GM во Европа

Цените на бензините повторно растат, дизелот поевтинува