Honda Civic Type R во Токио ќе ја покаже освежената појава

Офанзивата на Јапонците, годинава, покрај дотераниот компактен модел, во перформанс изведба го донесуваа и нов Jazz, со хибриден погонски склоп …

Од Honda деновиве ја претставија освежената спортска изведба– Civic Type R на актуелниот Салон за автомобили во Токио.

Во однос на моќноста нема промени а тоа значи дека новиот  Civic располага со „динамитни“ 306 KS, што ве лансираат како од катапулт.

Единствените промени се во стилистиката  и во нови безбедносни технологии. Нај едноставно речено промените ќе ги евидентираат само добрите познавачи…

Тука треба да истакнеме дека воведуваат промени во понудата и кај другите нивни модели.

Имено нивниот нај ексклузивен модел во понудата, спортскиот NSX, ќ биде достапен и во Indy Yellow Pearl (жолто бисерна) боја.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новата генерација на Ford Mondeo пристигнува 2021

Карлос Гон Nissan ќе банкротира за две до три години!

Голем трансфер во автомобилската индустрија: Шефот на SEAT на чело на Renault!

Брисел Осло и Париз ги протераа автомобилите од центар на градот

Ми-Да Гранд Моторс е новиот единствен овластен импортер HYUNDAI  во Македонијa

Tesla Model Y кон крајот на годинава

Шест финалисти конкурираат за титулата Автомобол на годината во Македонија

Брз и успешен старт за Ssang Yong и Аутомакедонија

Dacia со секоја година се подобра и подобра