Hyundai годинава нема да се појави на салонот во Женева

Се подолг станува списокот на производители  што годинава ќе го прерипаат салонот за автомобили во Женева, што ќе се одржи на почетокот на наредниот месец …

Имено, последен на тој список е Hyundai кој деновиве најави дека нема да изложува на салонот во Женева, со образложение дека финансиските инвестиции  едноставно се преголеми.

Покрај тоа од производителот на автомобили од Јужна Кореја велат дека во компанијата бараат нови иновативни модалитети за комуникација со своите клиенти.

Од друга страна, пак, Kia ќе биде присутна на претстојниот салон за автомобили во Женева.

Исто така, Hyundai во своето соопштение потврди дека ќе учествува на салонот за автомобили во Франкфурт што ќе се одржи во септември тековната 2019 година.

Потсетуваме, на салонот за автомобили во Женева што ќе ги отвори своите порти за посетителите од седми до 17 март тековната 2019 нема да бидат присутни и Ford, Land Rover, Jaguar, Opel, Volvo

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Во Fiat тивко, без голема помпа подготвува освежување на својата гама

Помал SUV на Fiat за пазарите во Јужна Америка

Tesla Model 3 – Запрено производството поради премногу проблеми!

KIA во првото полугодие со одлична продажба!

В. Британија со повеќе станици за полнење на EV од бензински пумпи!

Во сила Законот за субвенции на нови и половни поеколошки возила

Фрлање догорче од цигара од автомоби во Грција може да ве чини возачка дозвола

Компактниот Jaguar и crossover coupe на BMW платформа!

Hyundai Nexo со oдлична оцена од IIHS