Hyundai подготвува „лажен“ автоматски менувач со двојна спојка за електричниот Ioniq 5 N

Австралискиот CarExpert известува дека Hyundai во моментов развива нова карактеристика за идниот спортски електричен Ioniq 5 N што реплицира менувачот со двојна спојка…

Според специјализираните портали, тој очигледно ќе ги симулира потресите и вибрациите на моторот и ќе репродуцира звуци кои симулираат работа на моторот, односно флуктуација на вртежите. Како што рече шефот на N дивизијата на Hyundai, Алберт Бирман (Albert Biermann):

– Идејата е да се доближиме до чувството и звукот на менувачот со двојна спојка во i30 N. Тоа е она што сакаме да го испорачаме, заедно со истите грчеви и вибрации за намалување на менувачот што ги доживувате кај нашите бензински N автомобили.

Ако сето тоа е премногу за возачите, овој „автоматски менувач со двојна спојка“ може да се исклучи и Ioniq ќе вози без менување брзини.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

И официјално Lamborghini Revuelto

Subaru планира нови хибридни и електрични автомобили за Америка

Пристигнува електричен VW Golf

Електричен Ram 1500 REV

Сите нови модели на ултра луксузниот бренд Rolls Royce ќе бидат електрични

Honda стартува со производство на новиот систем на горивни ќелии

Втора пролет на Dacia Spring

Емисиите кај хибридните автомобили се тројно поголеми одошто покажуваат официјалните тестови

Електричниот Rolls-Royce Spectre ја заврши третата фаза на тестирање