Hyundai со иновација- повеќфункционално перниче од иднината!

Компанијата Hyundai Motor Group објави дека го развила првиот во светот систем со повеќекратно воздушно перниче кое значително го зголемува нивото на безбедбост кај патниците при судир

Имено Кореанците нашле „лек“ за секундарните удари, како столб, банкина, дрво, друго возило… што се случува  речиси во една третина од сообраќајните несреќи.

Од Hyundai Motor Group коментираат дека актуелните воздушни перничиња нудат адекватна заштита само по појавата на првиот удар, а ново развиениот повеќекратен систем и овозможува на перницата да се надува ефикасно и во текот на секундарните удри, ако се зема предвид моменталната состојба на возилото и патниците во него.

Новата технологија на Hyundai  за која од компанијата велат дека ќе најде место и во сериските автомобили, е во состојба да ја регистрира позицијата на возачот и патниците по појавата на првиот удар и да реагира побрзо, подобрувајќи ја нивната безбедност.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Старт-ап компанија од Швајцарија најави батерии со кој EV ќе поминат 1000 km!

Microsoft  и BMW Grоup лансираат Отворена производна платформа

Jaguar и Land Rover во иднина со возила што уништуваат патогени бактерии и вируси

Renault најави нов електричен компакт

Škoda со „лек“за заборавните возачи – Aприлили!!!

VW ќе ја предводи Eвропската „батериска унија“ за EV

Volvo надзор врз возачот за дополнителна сигурност!

Новиот Green NCAP за проценка на еколошката прифатливост на возилата

Nissan и DOCOMO испитуваат виртуелна технологија во возила со 5G мрежа