Hyundai со патент за дисплеј во средина на воланот

Изгледа дека производителите на автомобили се натпреваруваат кој ќе стави што е можно повеќе екрани во внатрешноста на возилото, како тоа да е гаранција за подобра продажба…

Hyundai, се разбира, не сака да заостанува, односно да бара дел од својот Свети Грал во технологијата на екранот, нешто што би го издвоило или би извојувал победа над другите, пишуваат  специјализираните портали.

Така јужнокорејската компанија го патентираше екранот во центарот на воланот, каде што обично има безлична црна пластика на која пишува SRS воздушно перниче и знак за сирена.

Прашањето е како Hyundai ќе го реши воздушното перниче, односно дали екранот ќе ви се залепи за челото во моментот на неговото детонирање, односно сообраќајна несреќа.

Кои информации ќе бидат на екранот, какви функции …

 

Има многу прашања, но Hyundai веќе има готови одговори.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Постојан развој: Зголемен опсег за Opel Corsa -e и Mokka-e

Доделени првите енергетски ознаки за електричните автомобили

DS3 Crossback E-Tense ја зголеми автономијата со едно полнење на батериите

Револуционерно автомобилско седиште за деца!

Стратегијата 2.0-IONITY го забрзува ширењето на мрежата брзи полначи за EV

Renault иTheArsenale го претставуваат AIR4 –Таму каде одиме не ни требаат патишта

Новиот Peugeot e-208 и Peugeot e-2008

Електричните автомобили зиме трошат 25% повеќе струја

Ford и GM здружуваат силите со производители на чипови