И Стокхолм без бензински и дизел возила

Патувањето во центарот на Стокхолм до 2030 година мора да биде локално без емисии, според новата цел на зелено-синиата странка …

Во централните делови на Стокхолм, сообраќајот ќе се одвива локално без емисии веќе во 2030 година.

Ова го предлага зелено-сината влада.

Политичарите на умерените, либералите, партијата на зелените, партијата на Центарот и Демохристијаните претставија предлог што наскоро треба да биде усвоен.

За да се постигне целта, Стокхолм ќе го забрза ширењето на електрични возила што се полнат во гаражи, како и на улични паркинзи.

За десет години, сите места за паркирање што не се за краткорочно паркирање ќе имаат пристап до полнење на EV, пишуваат специјализираните портали и магазини.

Повторен беше обновен и предлогот градот Стокхолм да промени данокот на загадување, а една од идеите е дополнително да се намали данокот на загадување за возачите кои управуваат електрични возила.

Според предлогот, на оние кои возат plug-in хибриди ќе им биде дозволен влез во централните делови на градот сè додека автомобилот е опремен со таканаречената технологија за гео-мечување.

Тоа во превод на обичен јазик значи дека автомобилот автоматски го исклучува моторот со внатрешно согорување кога ќе влезе во центарот на градот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Alfa Romeo Tonale сепак ќе дебитира годинава

Електрична треска во Европа -Франција за две години со тројно поголема продажба на ЕВ

Lexus подготвува ривал на Audi Q2

Италијанската дивизија на Stellantis го напаѓа премиум В сегментот

Запрени испораките на Tesla Model S

Најавен  ЅsangYong Х200

Првиот човек на Alfa Romeo: Мораме да го подобриме квалитетот

BMW M3 CS Пристигнува 2023 година

По извесен период цените на горивата во надолна линија