И возилата може да се одбранат од хулигани докажа Тesla Model 3„

Способен и за самоодбрана е доажана со инцидентот што се случил во Park MGM хотелот во Лас Вегас, а целата ситуација, не(намрно) била забележана од камерата на нападнатото возило …

Веќе на почетокот на  нападот автомобилот ги извести своите сопственици, а тие за нападот го известиле обезбедувањето.

Од видео записот се гледа моментот кога еден од напаѓачите му приоѓа на возилото Tesla Model 3 и се обидува да ја отвори вратата, додека вториот во истото време се обидува да ја исклучи приклучокот за полнење.

Напаѓачите ја клоцаат станицата за полнење, а возилото тогаш ги  ги ативира портокаловите светла, што ги збунува и ги принудува натрапниците да заминат без да ја реализираат идејата (грабежот).

Сопствениците на Tesla Model 3 подоцна објасниле дека во возилото била активирана Sentry Mode опцијата (напреден безбедносен систем за Tesla возилата),  што го активира алармот во случај да процени дека возилото е во опасност, вклучувајќи ги сите екрани во возилото, пушта музија и ја засилува до максимум, на телефонот на сопственикот испраќа предупредување за напад и автоматски почнува со снимање на инцидентот….

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Македонска премиера на Volkswagen Golf 8

Се планира и спортски Volkswagen ID.

Nissan switch сервис: Секој ден возиш друг автомобил!

Polestar Precept concept пристигнува во Женева 2020

Aiways U6ion concept во Женева

Bentley Continental GT Cabrio by Mulliner врв на луксуз со отворен покрив!

Renault Morphoz concept автономна електрична иднината на  Французите

На Palexpo 2020 и Dacia со концепт на струја!

Над половина милион нарачки за електричниот pick-up на Tesla