Идниот месец во Женева Subaru  со први електрифицирани модели за Европа

Европската дивизија на Subaru за преттстојнто 89-то издание на Меѓународниот салон за автомобили во Женева ќе има две европски премиери на свои   електрифицирани модели

Станува збор за e-BOXER hybrid погонот  што ќе бидат претставени на прес-конференцијата на петти март во 10:45 часот.

Едниот ќе биде plug-in hybrid додека вториот mild hybrid.

Во овој момент Јапонците не даваат подетални информации нема, а не се знаат ниту имињата на моделите што треба да ги видиме.

Subaru, исто така, ќе ја претстави и најновата верзија на Levorg со реновиран дизајн, опремен со дволитарски атмосферски BOXER мотор.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Адаптивно возење и „паметни“ амортизери!

Новата Škoda Superb- прв „Чех“ со LED Matrix светла

Во Германија е- автопат за камиони!

Audi не се откажува од водородните ќелии!

SmartVIZ проект- микро LED диодите во апликациите во кабината на возилата

Volvo моделите во Европа ќе се предупредуваат едни со други од лизгави патишта и опасности

Старт-ап компанија од Швајцарија најави батерии со кој EV ќе поминат 1000 km!

Microsoft  и BMW Grоup лансираат Отворена производна платформа

Jaguar и Land Rover во иднина со возила што уништуваат патогени бактерии и вируси