IED Tracy concept

Студентите од IED, од Торино, најавуваат дека на почетокот на наредниот месец, на салонот за автомобили во Женева, ќе промовираaт ново концепт возило, наречено Tracy…

Кога се говори за IED Tracy concept истото се опишува како решение за урбаната мобилност, при што возилото е прилагодено за јавен и за приватен транспорт.

Во кусата вест се вели дека Tracy concept е долг 374 cm и дека располага со растојание помеѓу оските  од 289 cm, како и дека благодрение на зголемениот клиренс има и одредени off-road можности  (кон таа спецификација  подредено и потпирањето, а вградени се и off-road гуми).

Станува збор за електрично возило со 4×4 погон, но конкретни спецификации се уште не се соопштени: моќта, батеријата, автономијата на возење со дно полнење на батериите …

Во однос на внатрешноста, се наведува дека во возилото може да се сместа до шест патници, a се издвојува и модерен информативно забавен систем

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Hyperion XP-1 Супер автомобил од другата страна на Големата бара

Audi официјално ги покажа новите S3 и како лимузина и како Hatchback

Најава: Ram 1500 TRX дебитира на 17 август

Конечно BMW M3 Touring!

Kia го покажа новиот дизајн за Stinger

Повторно „уловен” новиот VW Golf R

Toyota RAV4 Hybrid Black Edition-Полноќно црна!

Време e за електрична енергија: Новиот Opel Vivaro-e во продажба во Германија со цена од 26.650 евра со еколошки бонус

Lyriq -првиот електричен модел на Cadillac го напаѓа Tesla на домашна почва!